Informatieochtend kerkhof Solwerd

Datum 02 Nov 2019

Datum Solwerd: Kerk Solwerd

Informatieochtend kerkhof Solwerd

Bij de kerk van Solwerd in Appingedam ligt een kerkhof met een rijke geschiedenis. Deze kerk en bijbehorend kerkhof behoren sinds 1992 bij de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). De meer dan 150 graven stammen uit de periode van het jaar 1500 tot en met het jaar 2018.
Het kerkhof is in de loop van de jaren in kwaliteit wat achteruit gegaan en vraagt nu om een grondige opknapbeurt. Dit om de graven en het omringende groen een beter aangezicht te geven.

De heer Reint Wobbes, lid van de Kerkhovencommissie van de Stichting Oude Groninger Kerken verzorgt op zaterdagmorgen 2 november 2019 een inleiding over de geschiedenis van het kerkhof van Solwerd. Ook vertelt hij hoe op eenvoudige wijze een grote opknapbeurt kan worden uitgevoerd en, misschien net zo belangrijk, in de jaren daarna het beheer kan worden uitgevoerd. Daarvoor gaan we naar buiten om kort het kerkhof te bekijken, daar moet het immers gaan gebeuren!

Mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het kerkhof van Solwerd en/of mensen die graag willen helpen met de grote opknapbeurt of het jaarlijkse onderhoud van het kerkhof zijn van harte welkom op deze interessante ochtend.
Het is gratis en de koffie staat klaar!

Kerk Solwerd
Solwerdergang 5a