Kunst in Zicht Sprezzatura 50 jaar Italiaanse schilderkunst

Datum 09 Okt 2019

Datum Groningen: Remonstrantse Kerk Groningen

Kunst in Zicht Sprezzatura 50 jaar Italiaanse schilderkunst

Kees Dinkla laat u in deze lezing kennismaken met de Italiaanse 19de-eeuwse schilderkunst, die tot 3 november is te zien in de tentoonstelling Sprezzatura, vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) in het Drents Museum te Assen.

Bij Italiaanse kunst denk je vooral aan de Romeinse tijd, de renaissance en de barok. Veel minder bekend is de kunst in Italië in de 19de eeuw, maar u zult zien hoe krachtig, virtuoos en fascinerend zij is. Het Italiaanse woord 'sprezzatura' is een oud Italiaans woord. Iets doen met 'sprezzatura' betekent iets met zoveel zwier en speels gemak doen, dat de overtuigingskracht er vanaf spat. In de lezing over de tentoonstelling Sprezzatura passeren verschillende groepen en stijlen de revue, die de basis hebben gelegd voor de Italiaanse kunst van de twintigste eeuw. Daarnaast wordt ingezoomd op de geschiedenis, de muziek en de literatuur uit deze periode.

Via onderstaand emailadres of telefonisch via 050 318 8651.

Voor leden € 12,50, mits vooraf betaald.

Op de foto een detail van een zelfprotret van Anotnio Mancini uit 1875. (Gallerie degli Uffizi, Galleria d'arte moderna di Pallazo Pitti, Firenze)

Remonstrantse Kerk Groningen
Coehoornsingel 14