Tussenland

Datum 27 Dec 2018 / 04 Jan 2019

Datum Leegkerk: Leegkerk, Groningen

Tussenland

Een luisterwandeling langs de stadsrand van Groningen. Theatermaker Sijas de Groot neemt je mee naar het grensgebied waar stad en land elkaar ontmoeten. Door te luisteren naar gedachten en beschouwingen leer je op een meditatieve manier het grensgebied te ervaren en vragen te stellen. Welke functie heeft het Tussenland? Hoe heeft de omgeving ons als mens gevormd? En welke invloed hebben veranderingen op onze herinneringen?

Tussenland is een solitaire luisterwandeling waarin kennis van landschap en stedelijke omgevingen op poëtische wijze wordt verweven met persoonlijke ervaringen en spirituele inzichten. In ruim anderhalf uur word je met een audiotour door de omgeving van Vinkhuizen, de Held en Gravenburg geleid.

Dit project is vertrokken vanaf Station Noord; een samenwerking van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie Noordelijke provincies. Partners in dit Station Noord-project zijn: Grand Theatre, De Noorderlingen en Tryater.

Het ticket kun je inruilen voor een headset waarmee je de wandeling maakt. Je gaat in je eentje op pad om zo het landschap het beste te ervaren. Om het kwartier vertrekt een wandelaar om de route te volgen. Volg de markering langs de weg en blijf op het verkeer letten! De wandeltocht begint bij het kerkje van Leegkerk en eindigt bij Tuin in de Stad in Vinkhuizen.

Startpunt: de kerk van Leegkerk aan de Leegeweg 38 in Groningen. Er is schuin tegenover de kerk een ruime parkeergelegenheid. Eindpunt: Tuin in de Stad, Tarralaan 6, Westpark – Groningen. Je wordt na afloop weer terug naar Leegkerk gebracht.

Leegkerk, Groningen
Kerk Leegkerk