Van Zijl Consort

Datum 09 Dec 2018

Datum Midwolde: Kerk Midwolde

Van Zijl Consort

Stichting Klassiek Leek e.o. organiseert op zondag 09 december 2018 opnieuw een concert in de kerk van Midwolde. Dit keer verzorgt door het Van Zijl Consort.

Bestaande uit top amateurs:
Marjolein de Goede (viool)
Johannes von Gleich (Cello)
Robert Jan van der Feen (Fluit)
Rigobert van Zijl (Klavecimbel)

Zij spelen ook in andere bekende orkesten zoals o.a Noordelijk Bach Consort. Het Van Zijl Consort verzorgt een afwisselend concert met muziek van onder andere de familie Bach. Zo eindigt het concert met het prachtige largo en de canon uit de triosonate van het Musikaliches Opfer; een compositie die Johann Sebastian Bach maakte bij zijn bezoek aan het hof van Frederik de Grote in Potsdam, toen zijn zoon Carl Philipp Emanuel daar hofcomponist was.

Naast Bach zal er in het concert muziek van Haydn worden uitgevoerd, namelijk een van zijn welluidende Londoner trio’s. En als contrast klinken er ook moderne werken van Debussy en van de Nederlandse componist Ton Bruynel, die akoestische en elektronische muziek combineerde. De uit te voeren werken worden kort toegelicht.

€ 12,50 aan deur bij kerk.
Voorverkoop kaarten via Biocorner Easyhobby Tolberterstraat 19 te Leek á € 10,00 euro
Voorverkoop start 14 dagen voor concert datum.

Voor verdere informatie zie de website van de stichting: www.skleek.nl, ook te gebruiken voor eventuele reservering van kaarten.

De Stichting
Stichting Klassiek Leek e.o. is opgericht op 12 maart 2015 en stelt zich als doel het organiseren van klassieke concerten in Leek en omstreken. Daarnaast wil de stichting een brug slaan naar verzorgings- en verpleeghuizen om ook daar concerten te verzorgen. Stichting Klassiek Leek e.o. is een stichting zonder winstoogmerk en is voor haar inkomsten afhankelijk van donaties.

Kerk Midwolde
Hoofdstraat 134