De wonderbaarlijke kunst van Escher

Datum 02 Okt 2018

Datum Groningen: Remonstrantse Kerk Groningen

De wonderbaarlijke kunst van Escher

Micky Pilier, de eerste conservator van Escher in het Paleis in Den Haag, houdt een lezing over zijn werk. Door Micky's ontdekkingen is het mogelijk om op een andere manier naar Eschers oeuvre te kijken.

Na haar studie kunstgeschiedenis was zij eerst journaliste voor onder meer NRC Handelsblad, Het Financieel Dagblad en de Haagse Post. Momenteel geeft zij lezingen en schrijft zij een blog (opwegnaardekunst.nl).

Sinds 2002 is museum Escher in het Paleis aan de Lange Voorhout gevestigd. Dit kunstmuseum herbergt een permanente tentoonstelling die geheel is gewijd aan het werk van de Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher (1898-1972).

Het Fries Museum heeft Escher teruggehaald naar zijn geboortestad Leeuwarden met de tijdelijke tentoonstelling Escher op reis (nog te zien tot en met 28 oktober 2018). Daarin volg je zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Met meer dan tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen treed je in de voetsporen van de reislustige graficus, die in Italië, Zwitserland en Spanje inspiratie vond voor zijn bekendste werken.

€ 11,00 voor donateurs (mits vooraf aangemeld en betaald)

aanmelden voor de lezing
of via tel. 050 318 8651