Zomer in de Akerk

Kunst, historie, muziek, theater, yoga en koffie! Dit passeert allemaal de revue in ons verrassende zomerprogramma in juni en juli. De prachtige Akerk met haar rijke historie biedt onderdak aan onze zomeractiviteiten. Bekijk het volledige programma, reserveer direct en kom binnen! De kerk is, met uitzondering van bepaalde activiteiten, gratis te bezichtigen van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 (reserveer via welkom@akerk.nl).

In het weekend staat onze barista-bakfiets in de kerk met heerlijke koffie!

Expositie Anjet van Linge

Tijdens de openstelling van de kerk kunt u de stilte ervaren met de prachtige kunstwerken 'Requiem' en 'Wat is me heilig' van Anjet van Linge.

Entreeprijs: Gratis

5 juni t/m 25 juli

Rondleidingen

In de weekenden laten onze rondleiders u graag alle bijzondere aspecten van de kerk zien. Daarbij komt u ook op plekken die normaal gesproken gesloten zijn. Neem een kijkje boven de gewelven en bewonder het spectaculaire uitzicht met de 'olifantenruggen'.

Start om 15.00 uur met een maximum aantal van 10 personen.

Entreeprijs: € 4,-

12-13 juni
19-20 juni
26-27 juni
10-11 juli
17-18 juli
24-25 juli

Yoga

Samen met Yellow Yoga organiseren wij een nieuwe reeks yogalessen voor Stadjers, expats en internationale studenten van alle niveaus. De koele, serene ruimte van de Akerk biedt hiervoor de perfecte atmosfeer.

Entreeprijs: € 13,-

Orgelconcerten

De zomeravondconcerten in de Akerk zijn een begrip onder orgelliefhebbers. En ook dit jaar, tien jaar na de restauratie van ons orgel, bieden wij een divers, internationaal programma.

Entreeprijs: € 12,50

DiepzeeKerk

In deze bijzondere voorstelling neemt Project Wildeman u mee in een rituele geluidsbelevenis. We dalen af naar het diepst van de zee waar een diepe rust heerst.

Entreeprijs: € 17,50

Reggae festival

Na de uitverkochte eerste editie van 2020, organiseert Reggae Groningen opnieuw een spetterend festival met fijne muziek en heerlijk eten.

Entreeprijs: € 19,50

Concert Het Nederlands Bach Consort

De motetten van Bach. Een solostem bloeit op en voegt zich daarna weer in het dubbelkwartet; dubbelkorig in stereo opstelling, gebruikmakend van de ruimte van de kerk. Een prachtige belevenis!

Entreeprijs: € 30,-

Meditatiesessie

De Akerk is als rustpunt in een drukke stad bij uitstek een plek voor bezinning. Word meegevoerd naar de essentie in jezelf onder begeleiding van ontspannende muziek.

Informatie over reservering volgt.

Kidsweek

In de eerste week van de zomervakantie is er een actief en afwisselend cultureel programma voor kinderen van verschillende leeftijden. Met workshops, een minibioscoop en yogalessen!

Houd onze site in de gaten voor meer informatie!

12 t/m 16 juli

Wij houden ons aan de geldende coronamaatregelen. Ontwikkelingen rondom corona kunnen van invloed zijn op het programma.