Schoolkerk

De eerste Schoolkerk van Nederland

De kerk van Garmerwolde is de eerste Schoolkerk van Nederland. In de Schoolkerk staan geschiedenis, cultuur en levensbeschouwing centraal.

Wat is de Schoolkerk?

De Schoolkerk wordt het brandpunt van het educatieve werk van de stichting, met een website (www.schoolkerk.nl), programma’s voor verschillende klassen en lesmateriaal. Het aanbod van de Schoolkerk zal in de komende jaren uitbreiden met verschillende educatieve activiteiten. Educatie in de breedste zin van het woord, voor kinderen én volwassenen.

We gaan van start met de gloednieuwe tentoonstelling Feest! In Oost en West. Bezoekers (van alle leeftijden) gaan op ontdekkingstocht op de spannende trap in de middeleeuwse toren. Acht feesten komen tot leven; vier uit de traditie van het christendom, en vier van de islam. Verschillen en overeenkomsten worden zichtbaar. Door te kijken, te ervaren en te doen wordt spelenderwijs duidelijk waar deze feesten over gaan. Boven in de toren is een uitkijkpunt over het weidse Groninger land.

Geschiedenis, toekomst, cultuur en levensbeschouwing staan centraal in de Schoolkerk. De laatromaanse kerk met de 15e-eeuwse gewelfschilderingen, het kerkhof met het verdwenen schip en de toren met de spectaculaire nieuwe trap vormen een rijke leeromgeving, met volop ruimte voor reflectie en dialoog. Hoe was het vroeger, hoe is het nu? Hoe kijken we vandaag naar het leven, en naar elkaar? Wat is belangrijk voor jezelf, en wat voor een ander? Hoe geven we samen de toekomst vorm?

Vanaf maart is de Schoolkerk open voor publiek, en kunt u de permanente tentoonstelling Feest! In Oost en West komen bewonderen. Lees hier meer over Feest! In Oost en West