Medewerking 50 Kerken Open

Uw kerk staat op de lijst als deelnemer aan ’50 Kerken Open’. Graag stellen we u een aantal vragen, ten behoeve van de publiciteit voor het jubileum.

Medewerking 50 Kerken Open

We maken een speciaal programmaboekje waar alle open kerken in staan, en kunnen websites actueel houden met uw informatie. Ook willen we graag weten wat u nodig heeft om de openstelling van uw kerk onder de aandacht te brengen. Omdat we elke unieke kerk graag onder de aandacht brengen, vragen we u ook een aansprekend citaat uit uw gastenboek aan ons door te geven. Voor de promotie van uw kerk ontvangt u als deelnemer aan 50 Kerken Open bovendien een speciale ‘kwartetkaart’. Ook daarvoor hebben we uw informatie nodig. Hier onder vindt u de vragenlijst en een toelichting op een aantal vragen.

Algemene toelichting

Bij uw deelname aan ’50 Kerken Open’ zien we graag dat u de kerk (minimaal) openstelt vanaf 4 april tot 28 oktober 2019. (Het Pronkjewailpad start op 4 april, en 27 oktober is de laatste dag van de herfstvakantie). Dagelijkse openstelling heeft de voorkeur, maar u kunt ook kiezen voor een aantal specifieke dagen in de week. Om tevens als stempelpost in het Pronkjewailpad mee te doen, is opening van donderdag tot en met zondag gewenst.
Wilt u zo vriendelijk zijn voor maandag 11 februari te reageren? Onze dank alvast!

Ja gaag
Nee liever niet
Ja graag
Nee dankjewel
Van de 12e / 13e eeuw (oud)
Van de 19e / 20e eeuw (nieuw)
Een losstaande toren
Een dakruiter
Een pleisterlaag aan de buitenzijde
Elementen van de Amsterdamse school
Kunstwerk(en) op het kerkhof
Een horecafunctie
Romaanse ramen
Gotische ramen
Laatromaanse baksteendecoraties
Gewelfschilderingen
Wijdingskruisen
Een fraai groen kerkhof
Koorhek
Piscina
Bijzondere luidklok, carillon of uurwerk
Grafpoëzie
Bijzondere preekstoel

Toelichting aantal vragen

1. Voor het jubileum worden publiciteitsmiddelen gemaakt met het gouden jubileumlogo, waarmee u de openstelling van uw kerk onder de aandacht kunt brengen: een bordje, een vlag en een gouden loper voor speciale evenementen. Deze gouden loper kan op het kantoor aan de Coehoornsingel worden afgehaald. N.B.: deze middelen worden alleen geproduceerd bij voldoende belangstelling.
2. Wat maakt uw kerk bijzonder? Waarom moeten bezoekers juist naar uw kerk? Graag ontvangen we van u een aansprekend citaat uit uw gastenboek, of een door u zelf geschreven aanbeveling in één zin. Vul in elk geval één van beide vragen in.
3. Voor de promotie van uw kerk ontvangt u als deelnemer aan 50 kerken open bovendien een speciale ‘kwartetkaart’. Uw kerk komt met drie andere in een setje van vier kerken met een speciaal kenmerk. Bezoekers aan uw kerk kunnen de kaart als aandenken meenemen, en ook de kaarten uit andere kerken sparen om een compleet kwartetspel te krijgen. Groninger kerken, spaar ze allemaal! Voor het kwartet vragen we u aan te geven, welk specifiek kenmerk uw kerk heeft waarmee we uw kerk kunnen onderbrengen in een kwartet. U mag meerdere kenmerken aankruisen.
4. Heeft u in 2019 bijzondere activiteiten of evenementen op de agenda? Graag concrete data aanleveren voor zover bekend: de titel van het evenement/de activiteit, de datum, eventuele entreeprijs en de tijden.