Pronkjewailpad

Dat Groningen een gastvrije provincie is weten we al lang, maar met behulp van het Pronkjewailpad wordt dat nogmaals extra benadrukt. Stap voor stap ga je Groningen en de Groningers ontmoeten, je gaat hun verhalen horen, hun gebruiken ontdekken en kennismaken met de noordelijke gastvrijheid.

Pronkjewailpad Noord en Zuid

Deelnemen aan het Pronkjewailpad betekent: Stap voor stap Groningen en de Groningers ontmoeten, hun verhalen horen en kennismaken met het meest gastvrije pad van Nederland. U gaat op deze wandelroute alle toeristische toppers van de provincie Groningen ontdekken: de Stad Groningen, het Nationaal Park Lauwersmeer, de Wadden, vesting Bourtange, de borgen, de wierden en natuurlijk de kerken, ze worden allemaal met elkaar verbonden via het Pronkjewailpad.

Een speciale rol is dit jaar weggelegd voor de Groninger kerken. In nauwe samenwerking met de jubilerende Stichting Oude Groninger Kerken zijn vele kerken op en in nabijheid van de route opgesteld als stempelpost voor het Pronkjewailpad. Een bijzondere buitenkans voor de Pronkjewailer om al die prachtige, veelal van oorsprong middeleeuwse kerken eens van binnen te bewonderen … en als het lukt om álle open kerken die stempelpost zijn, te bezoeken, dan ligt er op het eind van het Pronkjewailpad een prachtig cadeautje klaar.