Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de SOGK is het mogelijk om op 11 en 12 mei 2019 een fietsroute langs 17 kerken in de gemeente het Hogeland te fietsen. Alle kerken zijn open en overal is iets te zien, te horen, te proeven of te beleven.

Kerkenfietspad

De route voert langs 50 cultuurhistorische interessante plaatsen. De route is opgesplitst in een oostelijk en westelijk deel, beide delen zijn ongeveer 30 km. lang en kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden.

De routebeschrijving is af te halen in alle deelnemende kerken, t.w.: Wehe-den Hoorn (Marnehoes), Leens, Ulrum, Zuurdijk, Houwerzijl, Schouwerzijl, Niekerk, Kloosterburen 2x, Hornhuizen, Pieterburen, Vierhuizen, Zoutkamp, Westernieland, Eenrum, Saaxumhuizen. Ook na dit weekend blijft de route bestaan, dan zullen niet altijd alle kerken open zijn.
Veel fietsplezier in deze prachtige omgeving!