Kerkenfietspad Het Hogeland

Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de SOGK is het mogelijk om op 11 en 12 mei 2019 een fietsroute langs 17 kerken in de gemeente het Hogeland te fietsen. Alle kerken zijn open en overal is iets te zien, te horen, te proeven of te beleven. Ook na dit weekend is deze route uiteraard nog te fietsen.

Kerkenpad Het Hogeland

Het Groningerland tussen de Waddenzee en het Reitdiep staat vol met culturele erfgoed bezienswaardigheden en historische verhalen. Middeleeuwse kerkjes, authentieke wierdedorpen, statige herenboerderijen, molens, oude dijken en weidse landschappen. Stap op de fiets en ontdek het zelf!
De route voert langs 50 cultuurhistorische interessante plaatsen. De route is opgesplitst in een oostelijk en westelijk deel, beide delen zijn ongeveer 30 km. lang en kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden.

De routebeschrijving is af te halen in alle deelnemende kerken, t.w.: Wehe-den Hoorn (Marnehoes), Leens, Ulrum, Zuurdijk, Houwerzijl, Schouwerzijl, Niekerk, Kloosterburen 2x, Hornhuizen, Mensingeweer, Pieterburen, Vierhuizen, Zoutkamp, Westernieland, Eenrum, Saaxumhuizen. Ook na dit weekend blijft de route bestaan, dan zullen niet altijd alle kerken open zijn.
Veel fietsplezier in deze prachtige omgeving!
Binnenkort vindt u hier de link naar de PDF van deze bijzondere fietsroute.

Overzicht activiteiten 11 en 12 mei 2019

Als feestelijk extraatje valt er tijdens het weekend van 11 en 12 mei overal ook nog iets te zien, te horen, te proeven en/of te beleven. Een expositie van pronkrollen en handwerken, rondleiding met verhalen, proeverij van eetbare planten en bloemen, een fototentoonstelling, een poppenspeler met mime en nog veel meer………..
Overzicht activiteiten 50 jaar SOGK

Fietsen langs gronings erfgoed - DvhN

Op 13 mei gaat de viering van het 50-jarig bestaan van de Stichting Oude Groninger kerken officieel van start. Daaraan vooraf is op zaterdag 11 en zondag 12 mei een fietstocht die voert langs de talrijke middeleeuwse kerkjes en ander Gronings erfgoed.
Fietsen langs Gronings ergfgoed - DvhN - Janneke van der Heide - 10 mei 2019

Printversie kerkenfietsroute