Eerste jubileumproject

De Stichting Oude Groninger Kerken kijkt in het jubileumjaar niet alleen terug maar richt zich vooral op de toekomst. Dit blijkt uit het eerste jubileumproject: het kijkboek voor de jeugd De kerk als tijdmachine van Stefan de Keijser en Martin Hillenga dat op 7 december 2018 in Museum Klooster Ter Apel is gepresenteerd.

De kerk als tijdmachine

De tekeningen in het boek geven een fascinerend beeld van Het Verhaal van de kerken in Noord-Nederland in hun steeds veranderende historische en sociaaleconomische omgeving. Het boek vindt zijn weg naar de scholen in Groningen maar zal zeker ook thuis met veel plezier door kinderen (en volwassenen!) beleefd kunnen worden.

Expositie Ter Apel

In de expositie ontdek je hoe ongelofelijk veel een oude kerk heeft meegemaakt. De prachtige tekeningen zijn geladen met kennis over concrete historische gebeurtenissen en verwijzingen naar de canonvensters van Nederland. Tegelijkertijd prikkelen de kleurige scènes volop de verbeelding. Door een visuele kwinkslag of de sfeer die een bepaalde tekening uitstraalt, kun je je ineens verplaatsen in de mensen, die in die tijd leefden. Je gaat je als vanzelf dingen afvragen, en wordt zo verder meegevoerd op ontdekkingstocht door de tijd.