Werkzaamheden kerk Garnwerd

In Garnwerd vindt groot onderhoud plaats aan het orgel. Dit vroeg 19e-eeuwse orgel zal in ieder geval grondig worden gereinigd. Daarnaast bevat het onderhoud veel verbeter/herstelpunten op nagenoeg alle onderdelen: kas, frontpijpen, klaviatuur, speelmechaniek, registratiemechaniek, windlade, binnenpijpwerk, en windvoorziening.

Kerk Garnwerd

Bovenop de wierde van het oude dorp 'Granawurth' ligt deze laatromaanse zaalkerk. De kerk toont aan de westkant een forse zadeldaktoren uit de 18e eeuw die een oudere toren vervangt. De oostkant wordt afgesloten door een vijfzijdig koor. Er is nog één origineel raam in de zuidmuur. Binnenin de kerk wordt een vroeg 18e eeuwse preekstoel omgeven door een eenvoudig doophek. De herenbank met rococoversieringen komt uit de late 18e eeuw.