Werkzaamheden kerk Feerwerd

In verband met de openstelling van de kerk komt er tussen kerkkap en toren in ieder geval een afsluitbaar luik. Maar dat is eigenlijk een kleinigheid. Meer werk zit er in het herstel van stuc- en schilderwerk buitenom, en binnenin de kerk het schilderwerk aan de ramen. Verder zit er houtworm in de kap wat uiteraard bestreden dient te worden. Daartoe wordt de kap allereerst schoongemaakt en vervolgens ingespoten met milieuvriendelijke middelen waardoor de kerk de dag erop alweer gebruikt kan worden. Ten slotte is er een aanpassing van de keuken en alternatieve verwarming die de aandacht krijgen.

Kerk Feerwerd

De aan Jacobus de Meerdere gewijde kerk werd aan het begin van de 13e eeuw gebouwd en was oorspronkelijk overwelfd. Bijzonder is de grafsteen van de Kleine Borg-bewoner Sicke Luersumma uit 1493, maar ook de bewoners van de Grote Borg, de Aldringa’s, hebben hun sporen achtergelaten in de kerk. De Jacobuskerk is sinds enkele jaren opgenomen in het landelijke Rustpuntennetwerk. De kerk is daarmee een officiële plek om even te rusten ofwel uit te blazen