Werkzaamheden kerk Nieuw Scheemda

Ook in Nieuw Scheemda is het de dakruiter die de nodige aandacht behoeft. Het hout is op verschillende plekken zodanig aangetast dat zelfs de klok er slecht door functioneert. Het blijft niet bij de dakruiter, aan de achterzijde van de dakkapel is het luik eveneens aangetast, verder is er aan de gevels wat uitgesleten voegwerk en is er binnenin de kerk losliggend stucwerk in de keuken en zit er in het koor een gat in de vloer. Samen met schilderwerk aardig wat klusjes dus. Het geheel wordt overigens afgerond met het herstel van de klok door Simon Laudy.

Kerk Nieuw Scheemda

De kerk is een eenvoudige, rechtgesloten zaalkerk met hoog schilddak met in het midden een dakruiter. Nadat in 1659 de plaatselijk gemeente zich afscheidde van Scheemda, werd in 1661 een eigen kerkgebouw gebouwd. In 1906 kreeg de kerk een nieuwe voorgevel voorzien van een dakerker met wijzerplaat. In deze gevel herplaatste men de stichtingssteen uit 1661.