Werkzaamheden kerk Nieuw Scheemda

Het hout aan de dakruiter wordt hersteld, zonodig vervangen. Het was op verschillende plekken zodanig aangetast dat zelfs de klok er slecht door functioneerde. Dit herstel plus wat voegwerk aan de gevels en schilderwerk zal zeker tot aan de bouwvak duren. Binnenin de kerk is een gat in de vloer in het koor gedicht en losliggend stucwerk in de keuken hersteld. Als kers op de herstelwerkzaamheden zal de klok worden hersteld (door Simon Laudy).

Kerk Nieuw Scheemda

De kerk is een eenvoudige, rechtgesloten zaalkerk met hoog schilddak met in het midden een dakruiter. Nadat in 1659 de plaatselijk gemeente zich afscheidde van Scheemda, werd in 1661 een eigen kerkgebouw gebouwd. In 1906 kreeg de kerk een nieuwe voorgevel voorzien van een dakerker met wijzerplaat. In deze gevel herplaatste men de stichtingssteen uit 1661.