Werkzaamheden kerk Harkstede

Het onderhoud binnenin de kerk is vergevorderd, nu het buitenonderhoud nog. Dit jaar vindt herstel van scheurvorming plaats, gevolgd door herstel van het voeg- en metselwerk. Verder is er het nodige hang- en sluitwerk waarnaar gekeken moet worden, is er houtrot aan de deur geconstateerd dat aangepakt moet worden en behoeft de natuurstenen trap ook de nodige aandacht. Het onderhoud buitenom wordt gecompleteerd met schilder- en sauswerk.

Kerk Harkstede

Het oudste gedeelte van de monumentale kerk is de toren van rond 1250. Oorspronkelijk stond deze los van de kerk, de oude kerk wel te verstaan. Over die kerk is vrijwel niets bekend. De oude kerk stond 25 meter van de toren af. Toen de huidige kerk werd gebouwd, werd die tegen de toren aan geplaatst. De toren heeft nog steeds een aparte eigen ingang.