Kerk Zuurdijk

Werkzaamheden kerk Zuurdijk

In de kap van de kerk van Zuurdijk zit houtworm, die uiteraard bestreden zal worden. Verder is er herstel van pleisterwerk in en aan de toren ingepland, en zal buitenom geschilderd worden.

Update | Mei 2024 In Zuurdijk is plaatselijk schade ontstaan aan het pleisterwerk. Stukadoor Tom Feith is bezig met het aanbrengen van proefstukken. Ook staat er een steiger rondom de toren om schilderwerk mogelijk te maken. De wijzerplaten en de bekroning van de toren zijn inmiddels gedemonteerd en naar de werkplaats van de schilder gebracht, zodat ze kunnen worden geschilderd en verguld.

Kerk Zuurdijk

In 1849 werd dit van oorsprong 13e eeuwse zaalkerkje grondig verbouwd waarbij veel van het middeleeuwse karakter verloren ging. Oorspronkelijk waren er gemetselde gewelven, waarvan in de muur nog boogvormen herkenbaar zijn. De kerk van Zuurdijk is zeker van 1287, maar later gevonden bouwsporen maken het aannemelijk dat de kerk een jaar of vijftig ouder is. In de loop der eeuwen is er heel wat aan de kerk veranderd, de toren werd in 1789 opnieuw gebouwd en de kerk werd een stuk 'ingekort'.

Kerk Zuurdijk
Kerk Zuurdijk
Word donateur
Word donateur