Kerk Marsum

Werkzaamheden kerk Marsum

In Marsum staat de Mauritiuskerk, ons boegbeeld. Hier zal dit jaar een steiger worden geplaatst in verband met het geplande herstel van het voegwerk. Verder zal het interieur van de kerk worden gewit, hetzelfde geldt voor de dagkanten van de vensters aan de buitenkant.

Update | Mei 2024 In Marsum is de steiger rondom de toren geplaatst om het voegwerk te herstellen. Bouwservice Boonstra heeft het slechte voegwerk verwijderd en zal binnenkort beginnen met het herstel. Tegelijkertijd is Kerbof Schilders gestart met het buitenschilderwerk, hopend op mooi weer voor een spoedige voortgang van het werk.

Kerk Marsum

Dit kerkje, gewijd aan de heilige Mauritius en hooggelegen op de restanten van de wierde, is een van de weinige overblijfselen van het dorp na de belegering van Delfzijl in de Franse tijd. Het is een van de oudste bakstenen kerken in de provincie, gebouwd in de 12e eeuw en icoon van de Stichting Groninger Kerken. Op de halfronde apsis liggen zogenaamde nonnen en monniken (halfronde dakpannen, hol en bol). In de zuidwand is een smalle hagioscoop te zien. De bouw van de kerk zou begonnen zijn in de tweede helft van de 12e eeuw.

Kerk Marsum
Marsum zuidoostzijde
Word donateur
Word donateur