Herstel graven kerkhof Wittewierum

Onze stichting en Gemeente Groningen hebben vorig jaar de handen ineen geslagen om het Dorpsommetje van Wittewierum in ere te herstellen. Dit ommetje leidt de bezoeker over ons bijzondere kerkhof rondom de kerk van Wittewierum en wij zorgen ervoor dat het kerkhof er binnenkort weer in goede staat bij ligt. Er worden onder andere 27 oude graven hersteld. Gemeente Groningen heeft in een eerder stadium al gezorgd voor de begaanbaarheid van de paden buiten het kerkhof. De werkzaamheden starten begin juli.

Collega gezocht!

Wij zijn op zoek naar een Vrijwilligerscoördinator voor de ruim 600 vrijwilligers die onze stichting rijk is. Je zal in nauwe samenwerking met de coördinator Communicatie en PR zorgen voor de communicatie van het werk van de vrijwilligers en het informeren van vrijwilligers over ontwikkelingen binnen de stichting. Als Vrijwilligerscoördinator ben jij de spin in het web tussen alle vrijwilligers, de door vrijwilligers georganiseerde activiteiten in verschillende kerken en de kantoororganisatie. Je hebt direct contact met zowel de plaatselijke commissies en het vrijwilligersplatform als met verschillende andere commissies en activiteiten waarvoor de vrijwilligers ingezet worden. Je levert zo een belangrijke bijdrage aan het verder ontwikkelen en professionaliseren van de vrijwilligersorganisatie, waarbij gastvrijheid en actief meewerken aan het bereiken van de doelstellingen van de stichting zeer hoog in het vaandel staan.

De Laatste Steek

Binnen de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed hebben wij een unieke tentoonstelling in de Akerk met speciaal voor de manifestatie gemaakt werk van vier kunstenaars. Een centrale rol is weggelegd voor een monumentaal wandkleed van maar liefst 2,5 bij 35 meter, waarin de sporen van het slavernijverleden in Groningen verbeeld worden. Het wandkleed is ontworpen door de Nederlands-Surinaamse illustrator en beeldmaker Hedy Tjin en alle Groningers uit de stad en provincie zijn opgeroepen om met hun kennis en kunde op het gebied van textiele werkvormen hun bijdrage te leveren aan dit wandkleed. Het streven was om mensen met verschillende achtergronden en uit diverse gemeenschappen te laten deelnemen aan het productieproces. Een enorme groep enthousiaste vrijwilligers heeft zich gemeld en zij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de vervaardiging van het wandkleed. Aanstaande zondag 19 juni wordt de laatste steek gezet!

Overdracht honderdste kerk aan Stichting Oude Groninger Kerken

Op vrijdag 17 juni 2022 wordt de Mariakerk te Uithuizermeeden overgedragen aan onze stichting. Met de overdracht van deze kerk hebben wij precies honderd kerken om voor te zorgen (naast 2 synagogen, 62 kerkhoven en 9 (vrijstaande) torens). Een feestelijk, maar tegelijkertijd beladen moment voor de overdragende partij. Wij zullen ervoor zorgen dat ook deze kerk behouden blijft voor de toekomst. René Paas, Commissaris van de Koning Groningen en beschermheer van de stichting, zal tijdens deze bijzondere gelegenheid een toespraak houden.