Heropening kerk en toren van Spijk

Na een grootschalige restauratie worden de kerk en toren van Spijk op vrijdag 18 maart heropend. Het afgelopen jaar zijn de kerk en toren grondig gerestaureerd, zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde. Dit was noodzakelijk om het gebouw te kunnen behouden voor de toekomst. Zo was veel houtwerk van de toren aangetast of zelfs ingerot. Het metselwerk en het buitenpleisterwerk van de kerk vertoonde veel scheuren en craquelé en was plaatselijk al van de muur gevallen. De dakpannen veroorzaakten regelmatig lekkage. De restauratiewerkzaamheden werden uitgevoerd door aannemersbedrijf Sietsema uit Uithuizen.

Tweede editie ODE

Onze provincie telt vele prachtige, vaak eeuwenoude kerken. Het is een bijzondere belevenis om op die plekken te genieten van zowel de allerbeste singer-songwriters als van prachtige klassieke muziek. Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen organiseerden daarom in het najaar van 2021 twee concertreeksen in een aantal van deze sfeervolle kerken, onder de titel ODE. Alle optredens van Paul de Munnik en van het Ragazze Quartet & Martijn Cornet waren volledig uitverkocht. Na dit grote succes presenteren wij dit voorjaar de tweede editie van ODE. Begin april maakt Jeangu Macrooy een ronde langs drie Groninger kerken. Eind april kunnen liefhebbers van klassieke muziek (en opera) hun hart ophalen met de vrolijke Boerencantate van Bach en in mei kun je de fraaie nummers van Maaike Ouboter beleven in intieme setting.