Stichting Oude Groninger Kerken zoekt een voorzitter en lid Raad van Toezicht

Als gevolg van het verstrijken van de zittingstermijn van de voorzitter en één van de leden ontstaan in de Raad van Toezicht op korte termijn twee vacatures: die van voorzitter en die van lid met de portefeuille Erfgoed. Voor deze beide posities zoeken wij kandidaten die samen met de zittende leden door hun niveau, kennis, ervaring, contacten en optreden kunnen bijdragen aan de realisatie van de missie en de doelstellingen van onze stichting. Heeft u interesse? Uitgebreide informatie vindt u via onderstaande knop.

Officiële, digitale opening manifestatie Bitterzoet Erfgoed

In februari start de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed. Hiermee wordt regionaal en nationaal aandacht gevraagd voor de sporen van het slavernijverleden in de stad en provincie Groningen. Het officiële, digitale startsein van de manifestatie wordt vrijdag 18 februari om 14.00 uur gegeven door burgemeester Koen Schuiling. Iedereen is welkom deze opening te volgen! Binnen deze manifestatie presenteren wij in de Akerk een unieke tentoonstelling met werk van Hedy Tjin, Aimée Terburg, Faisel Saro en Esli Tapilatu. Deze tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Ricardo Burgzorg. Naast de tentoonstelling maken wij ook deel uit van het educatieve aanbod gedurende de manifestatie, zorgen wij voor een uitgebreid publieksprogramma en hebben wij diepgaander onderzoek geinitieerd naar sporen van het slavernijverleden in onze kerken.

Bitterzoet erfgoed; kunst in de Akerk

18 februari start in Groningen de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed. Hiermee wordt regionaal en nationaal aandacht gevraagd voor de sporen van het slavernijverleden in de stad en provincie Groningen. Binnen de manifestatie Bitterzoet Erfgoed bereidt de Stichting Oude Groninger Kerken een tentoonstelling voor met nieuw, speciaal voor de manifestatie gemaakt werk van vier kunstenaars. Deze tentoonstelling wordt samengesteld onder leiding van gastcurator Ricardo Burgzorg. Daarnaast zorgen wij voor een gevarieerd, interactief publieksprogramma en educatief aanbod.