Noorderlicht Festival in de Akerk

Het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 vindt plaats vanaf 7 augustus op meerdere locaties in Groningen, Friesland en Den Haag. Met het thema ‘The Makeable Mind’ verkent Noorderlicht de relatie tussen visuele cultuur en de werkelijkheid: hoe wordt ons denken gestuurd door een op hol geslagen beeldcultuur, technische ongekende mogelijkheden en razendsnelle internetverbindingen? In onze Akerk is het fascinerende ‘LAWKI–NOW’ van het collectief ARK te ervaren.

Patty blogt

De zomermaanden zijn traditiegetrouw de periode waarin er van alles gebeurt in onze Groninger kerken. Behalve de zoete inval bij onze kerken van bezoekers op doorreis naar andere locaties, of juist bewust gekozen als bewonderplek, zijn er vele activiteiten die onze vrijwilligers organiseren in hun kerk. Ik schrijf ‘hun’ kerk, want zij zijn verantwoordelijk voor de exploitatie van deze mooie locaties en dat doet iedereen met verve. De betrokkenheid van de plaatselijke commissie gaat vaak zo ver dat ze de kerk in hun eigen dorp in de meeste gevallen beschouwen als de belangrijkste kerk in het bezit van onze stichting. Heel begrijpelijk, maar voor ons is iedere kerk ons natuurlijk even lief.