Acteur Marcel Hensema ontdekt de verborgen schoonheid in Mariakerk Krewerd

De afgelopen maanden hebben veel Nederlanders oog gekregen voor de schoonheid van hun eigen stad en regio. We raakten tijdens dagelijkse ommetjes vertrouwd met de skyline van onze steden en het aangezicht van de kerktorens tussen de bomen op het Groninger platteland. Ieder dorpje heeft een eigen kerk die daar vaak al eeuwen staat. Ze zijn tekenend voor onze provincie, maar heb je weleens ervaren wat er achter de deuren te zien is? Deze zomer is hét moment om te ontdekken welke verborgen schatten er bij jou om de hoek te vinden zijn. Acteur Marcel Hensema ging je voor…

Patty blogt

In de zomermaanden staat onze stichting normaliter bol van de activiteiten. Deze worden georganiseerd door de plaatselijke commissies die vrijwillig actief zijn in onze kerken. Hierbij moet u denken aan concerten, tentoonstellingen, theater, maar ook aan lokale boekenmarkten of andere evenementen waar bewoners en toeristen elkaar ontmoeten. Graag willen we de kerk openstellen voor iedereen, vandaar dat vele vrijwilligers iedere ochtend de deuren openen en ’s avonds weer sluiten. Door de coronapandemie was het er het afgelopen jaar stil. Nu komt de levendigheid weer langzaamaan terug in de kerk. Vele kerkdeuren staan inmiddels open en kunt u weer genieten van de schoonheid, rust en stilte.

Zomer in de Akerk

De deuren van de Akerk staan vanaf zaterdag 5 juni weer open en dit is gelijk het startpunt van ons verrassende zomerprogramma: Zomer in de Akerk. Kunst, historie, muziek, theater, yoga en koffie! Dit komt allemaal aan bod in ons uitgebreide en afwisselende zomerprogramma in juni en juli. Bewonder bijvoorbeeld de expositie van Anjet van Linge, geniet van het reggae festival, beleef de unieke voorstelling Diepzeekerk en kom tot rust met yoga. Reserveer een rondleiding en je wordt meegenomen naar plekken waar je normaal gesproken nooit komt. In de laatste week van het zomerprogramma is er een actieve en culture Kidsweek georganiseerd.