Overdracht doopsgezinde kerk Middelstum

Op vrijdag 4 juni 2021 wordt de doopsgezinde Kerk in Middelstum overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken. Met de overdracht door de doopsgezinde gemeente dragen wij zorg voor 97 kerken, 2 synagogen, 57 kerkhoven en 9 (vrijstaande) torens. De overdracht vindt in aangepaste (besloten) vorm plaats, dit om de huidige coronamaatregelen te volgen. De doopsgezinde gemeente blijft de kerk voorlopig gebruiken en op termijn zal ook een plaatselijke commissie aan de slag gaan met activiteiten in en om de kerk.

Stichting Oude Groninger Kerken wint European Heritage Award/ Europa Nostra Award 2021

De Europese Commissie en Europa Nostra hebben de winnaars van de European Heritage Awards / Europa Nostra Awards bekendgemaakt, de EU-prijs voor cultureel erfgoed, gefinancierd door Creative Europe. Dit jaar gaat de prestigieuze prijs naar 24 projecten uit 18 Europese landen, waaronder naar ons project Feest! In Oost en West / De Schoolkerk.De winnaars werden geselecteerd door onafhankelijke jury’s, bestaande uit erfgoedexperts uit heel Europa, uit inzendingen van organisaties en individuen uit dertig Europese landen.