Heilige Nachten, overnachten in de kerk

Datum 08 oktober 2021

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

Slapen in een kerk? Dat kan nu ook in Groningen. Heilige Nachten heeft in samenwerking met onze stichting twee nieuwe locaties geopend: de kerken van Noordbroek en Den Ham. Heilige Nachten is een ‘pop-up’ concept: zonder aantasting van de waarden van het gebouw, wordt in de kerk een sfeervolle ‘huiskamer’ gecreëerd waar mensen kunnen overnachten. Een ontdekking en unieke ervaring!

Wij dragen zorg voor 97 kerken zodat dit bijzondere erfgoed behouden blijft voor de toekomst. Ook willen wij de belangstelling voor de kerken vergroten. Met Heilige Nachten kunnen mensen op een bijzondere manier genieten van dit prachtige erfgoed. Enkele enthousiaste vrijwilligers van de beide kerken gaan het pop-up ‘hotel’ runnen.

Heilige Nachten

Heilige Nachten is een initiatief van Sanne Kiel en Jennemie Stoelhorst. Beide dames zijn jaren actief in de erfgoedsector op het gebied van projectmanagement, marketing en evenementenorganisatie. Deze bijzondere toevoeging aan het toerisme in Nederland, geeft iedereen die dat wil uit binnen- en buitenland dé kans om een nacht door te brengen in een bijzonder gebouw. Gasten die ’s nachts de hele kerk voor zichzelf hebben, dragen daarnaast ook bij aan het voortbestaan van iconische (soms leegstaande) kerkgebouwen en hun verhalen, want 40% van de opbrengst gaat direct terug naar het gebouw.

Een nacht in de kerk boeken

Er zijn slaapvoorzieningen voor twee personen aanwezig en er kan ook voor een ontbijt gezorgd worden. Meer informatie en een nacht boeken kan via onderstaande knop.