Voorlezen in de kerken van Garmerwolde en Leegkerk

Datum 18 september 2020

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober organiseert de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) voorleesmiddagen. Zaterdag in de Schoolkerk in Garmerwolde en zondag in de kerk van Leegkerk. Dit weekend valt in de Kinderboekenweek die dit jaar met het thema ‘En toen..’ in het teken staat van geschiedenis. Waar kun je nou beter de geschiedenis in duiken en beleven dan in een eeuwenoude kerk? Zo verzuchtte onlangs een jongetje in Garmerwolde: ‘weet jij dat die kerk al 700 jaar oud is?’

De details

Zaterdag 3 oktober 2020 14.00-17.00 uur
Schoolkerk Dorpsweg 69, Garmerwolde
Atelier AvecPlezier is ook open voor wat lekkers.

Zondag 4 oktober 2020 14.00-17.00 uur
Kerk van Leegkerk Leegeweg 38, Leegkerk

 

Jongere of oudere kinderen zijn natuurlijk ook welkom om aan te schuiven, net als hun ouders of grootouders. Meeluisteren is gratis. We vragen geïnteresseerden zich wel aan te melden via info@schoolkerk.nl o.v.v. “voorleesmiddag” en de datum. Zo kunnen we voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in de kerk zijn en hebben we contactinformatie bij eventuele coronamaatregelen.

Spannende verhalen op een spannende locatie

Kom luisteren naar verhalen over de middeleeuwen, ridders en kastelen en sprookjes uit oost en west. Ook Jeroen Bosch komt voorbij, want iemand uit zijn familie beschilderde waarschijnlijk het plafond van de Garmerwolder kerk!

Er wordt voorgelezen in twee leeftijdsgroepen. Tussen 14.00 en 17.00 uur wisselen verhalen voor kinderen van 4 tot 6 jaar en 6 tot 10 jaar elkaar af. Je kunt deze middagen ook andere dingen in de kerk doen, zoals een grafzerk ‘frotteren’, een speurtocht maken. Of duik zelf de boekenkist in, en onderzoek de geschiedenis van de oude Groninger kerken in het kijkboek De kerk als tijdmachine. Op zaterdag leest directeur Patty Wageman van de Stichting Oude Groninger Kerken in Garmerwolde ook een verhaal voor.