Open Monumentendag Het Hogeland 'de online editie'

04 september 2020

Open Monumentendag - ‘de online editie’

Op 12 en 13 september 2020 is het Open Monumentendag. Dit jaar geen fysieke monumentendag, maar een online editie. Vanaf augustus nemen we u online mee naar de bijzondere en unieke monumenten en erfgoedlocaties in Het Hogeland. Ook kunt u zelf een vlog over erfgoed maken.

Parels van het Hogeland in beeld

Het Hogeland is rijk aan schatten en roemruchte verhalen. Verborgen parels die we willen laten zien, prachtige verhalen die we willen vertellen. Het is tijd om deze verhalen, schatten en parels te gaan delen met de rest van het land. Op Instagram en YouTube gaan we hier samen met alle organisaties, instellingen en verenigingen een hele serie voor maken.
De komende weken gaan we 20 bijzondere en unieke monumenten en erfgoedlocaties uit Het Hogeland in beeld brengen. Een vlogger (en tevens historicus) gaat onder begeleiding van onze collega Wessel Dijkstra de verhalen van deze locaties in beeld brengen.

Lees hier meer

Post zelf een vlog over erfgoed

Post zelf een vlog over erfgoed maken, nodigen we iedere erfgoedliefhebber uit om zelf een vlog te maken. Alles is welkom: van archeologie tot zendmast, van kloostermop tot fabriekshal.