Nog eens 15 toporgels, want nergens vind je zo veel schitterende als in NL

18 augustus 2020

Nog eens vijftien toporgels, want nergens vind je zo veel schitterende als in Nederland

Nederland is zo rijk aan schitterende orgels, dat de top-15 die V vorig jaar samenstelde om aanvulling schreeuwde. Bij deze: nog eens vijftien toporgels, van Leens tot Zutphen en Den Bosch, mét audiotour uitleg voor de beginner. (De Volkskrant - Merlijn Kerkhof 17 augustus 2020)

Wie staan er op de lijst?

Orgels: een stoffig onderwerp, iets waar je alleen CDA- en SGP-leden op leeftijd een plezier mee doet? Niet dus. Een jaar geleden presenteerden we de Volkskrant Orgel Top 15, een overzicht van de mooiste orgels van Nederland. Het kwam met stip op één binnen bij de best gelezen stukken op onze website. Nog dagenlang bleef het in de top-10 staan.

Nog eens vijftien toporgels - De Volksktrant

 

Onder liefhebbers duurde de discussie nog lang voort over welke niet hadden mogen ontbreken. Wij waren er zelf ook nog lang niet klaar mee, want vijftien favorieten kiezen in Nederland, met de hoogste dichtheid aan historische orgels ter wereld, was eigenlijk niet te doen. Daarom presenteren wij: de Volkskrant Orgel Top-16 tot en met 30, dé orgels die u moet beluisteren als u die andere vijftien heeft afgevinkt.