Hans Rikken in de Der Aa-kerk

Datum 09 juli 2020

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

In 2018 ontstond bij de beeldhouwer Hans Rikken het idee een presentatie te maken met als focus een nieuw, groot ruimtelijk werk. Dit resulteerde in de indrukwekkende houten sculptuur Weet de Zon van de Schaduw die centraal staat in de gelijknamige tentoonstelling in de Der Aa-kerk, in het hart van de stad Groningen. De Der Aa-kerk is een van de kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Rondom het beeld is er in het koor en de kooromloop van de kerk ander werk te zien uit het oeuvre van Hans Rikken. Er worden foto’s en modellen van gerealiseerde kunstopdrachten getoond en is er een ‘atelierkast’ met ruim negentig kleinere beelden.

Weet de Zon van de Schaduw

Met deze titel refereert Rikken aan verrassende elementen in de natuur die hem inspireren bij zijn werk. Zo ontstond de houten sculptuur in de Der Aa-kerk vanuit zijn fascinatie voor de tropische vogel de Black Heron. Over het maakproces van dit beeld - waaraan hij een jaar werkte en dat bestaat uit 24 grote eikenhouten bogen - is een boekje gemaakt door Magdalena Stoeva, dat verkrijgbaar is bij de tentoonstelling.

De kunstenaar

De Groninger beeldhouwer Hans Rikken gaat in de volle breedte door zijn vakgebied. Hij maakt autonoom werk in verschillende materialen en technieken en heeft ook veel beelden gerealiseerd in opdracht van overheden, bedrijven of particulieren. Zijn vrije werk exposeert en verkoopt hij bij galeries en beeldententoonstellingen. Daarnaast is hij beeldhouwdocent.

Ticketverkoop Weet de Zon van de Schaduw - 14 t/m 23 augustus

Weet de Zon van de Schaduw - Hans Rikken - Beelden 14 t/m 23 augustus, dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur - Der Aa-Kerk, Groningen Het aantal bezoekers dat tegelijk de tentoonstelling kan bekijken, is beperkt. Daarom is het noodzakelijk een e-ticket via VanPlan.nl te bestellen. U kunt elke 20 minuten een tijdstip kiezen.
Tickets via VanPlan