Advies Kunstraad slaat gaten bij musea voor Gronings erfgoed

15 juni 2020

Advies Kunstraad slaat gaten bij musea voor Gronings erfgoed

De Kunstraad Groningen slaat met zijn recente subsidieadviezen fikse financiële gaten bij musea en centra voor cultureel erfgoed. Veel instellingen in de provincie zien hun aanvraag niet of slechts minimaal gehonoreerd. (DvhN - 15 juni 2020 - Erik van der Veen)

Teleurstelling

Zo hoopte de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) voor de komende vier jaar op 400.000 euro subsidie van provincie en gemeente Groningen, maar moet het nu doen met een ton. Het toekomstige Museum aan de A in de stad ziet van zijn aanvraag van 555.000 euro slechts 380.000 euro gehonoreerd.

Artikel DvhN - Erik van der Veen

 

Ook SOGK-directeur Patty Wageman is teleurgesteld over de afwijzing, maar trekt zich op aan de lof die haar stichting ook krijgt toegezwaaid. ,,We hadden extra geld gevraagd om onze rol als podium voor zowel cultuur als maatschappelijk debat te kunnen uitdiepen. Daar gaan wij gewoon mee door, al ziet de kunstraad geen ‘inhoudelijke urgentie’. We proberen andere fondsen aan te boren, dat zijn we hier gewend, of het nou gaat om restauratie, onderhoud dan wel culturele of educatieve projecten.