Het is nu de tijd om te investeren in toerisme

01 juni 2020

Het is nu de tijd om te investeren in toerisme

Door de coronacrisis overwegen Nederlanders vaker dan voorheen om in Groningen op vakantie te gaan. Dat betekent dat er nu in toeristisch beleid geïnvesteerd moet worden. (DvhN - 30 mei 2020)

Friesland en Drenthe zetten vol in op toerisme, Groningen (nog) niet

De provincies Friesland en Drenthe hebben het goed begrepen. Zij hebben van toerisme beleidsprioriteit gemaakt. Het Friese toerismebudget bedraagt 5,8 miljoen euro en het Drentse 3,9 miljoen euro per jaar. Groningen loopt daarin achter. Toerisme wordt in het Groningse coalitieakkoord ‘een kansrijke sector’ genoemd. Terecht. Maar het Groningse toerismebudget is substantieel minder dan die van de andere noordelijke provincies.

DvhN - Opiniie - 30 mei 2020

Regie en steun van Marketing Groningen nodig

De komende jaren zijn hard nodig om het toeristisch ecosysteem toekomstbestendig te maken. Er moet regie gevoerd worden vanuit een duidelijke visie voor de korte en lange termijn. Dit is nodig om de balans te vinden tussen de belangen van bewoners, bezoekers en bedrijven en ervoor te zorgen dat toerisme bijdraagt aan de welvaart en het welzijn van alle Groningers. Zonder visie en sturing kan het zomaar leiden tot Amsterdamse en Giethoornse ontwrichting, waar slechts enkelen de vruchten van plukken.

Er gaat niets boven Groningen. Zorg dat dat ook voor de toekomst geldt.

Was getekend: Jouke van Dijk, Rijksuniversiteit Groningen, SER Noord Nederland, Waddenacademie; Stefan Hartman, European Tourism Futures Institute (ETFI), NHL StendenHogeschool; Karel Jan Alsem, Hanzehogeschool Groningen; Andreas Blühm, Groninger Museum; Dirk Nijdam, Forum Groningen; Willem de Kok, Martiniplaza, de Groningen Congres Alliantie; Egbert Brinks, Hoteloverleg Groningen; Patty Wageman, Stichting Oude Groninger Kerken; Dago Houben, Eurosonic Noorderslag; Hans Singelenberg, Koninklijke Horeca Groningen; Eric Bos, Groningen City Club; Klaas Holtman, Groningen Toerisme Coöperatie; Wim van de Pol, Noorderpoort College; Wim Moes, Alfa-College.