Wadapatja Beste Groninger Boek

Datum 22 mei 2020

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

Vandaag, vrijdag 22 mei, maakte Noordwoord de winnaars van het Beste Groninger Boek bekend. In de categorie non-fictie was dat Martin Hillenga met Wadapatja en in de categorie fictie het boek De herinnerde soldaat van Anjet Daanje. De bekendmaking en prijsuitreiking zou op 15 maart plaatsvinden en kon op de valreep niet doorgaan door de coronamaatregelen. Vandaag kregen de twee prijswinnaars met inachtneming van de gepaste afstand een kunstwerk van Janneke Hoek uitgereikt. Daarnaast kunnen beide schrijvers op werkweekend naar Oosterhouw.

Wadapatja van Martin Hillenga

Wadapatja gaat over het eigene van Groningen. Over zaken die Nederlanders in Groningen zich Nederlands laten voelen. Of die Groningers zich juist ervan bewust maken dát ze Groningers zijn. Van knipselbonen tot krentjebrij, van Groninger dracht tot de academische toga en van blaarkop tot het babyhokje.

Uit het juryrapport:

“De jury vindt het een zeer geslaagde ontdekkingstocht in boekvorm en daarom gaat de prijs voor het Beste Groninger Boek in de categorie non-fictie naar ‘Wadapatja’ van Martin Hillenga.”