Slimme plannen gezocht voor ‘anderhalvemeter-toerisme’

15 april 2020

Slimme plannen gezocht voor ‘anderhalvemeter-toerisme’

Er komt een moment dat recreëren weer mag. Tijd voor een plan hoe dat op een slimme en veilige manier kan, het opstarten van het ‘anderhalvemeter-toerisme’ in Noord-Nederland. (DvhN - 15 april 2020)

Ideeën gezocht

Zo’n 100 goede ideeën zijn er al binnengekomen bij VNO-NCW Noord, sinds de oproep van werkgeversorganisatie aan inwoners van Noord-Nederland afgelopen weekend. Daar zitten plannen bij van professionals uit de reclamewereld, maar ook bijvoorbeeld het idee van een jongetje om robots in te zetten in restaurants, om klanten te bedienen. Zo hoeft de ober niet in de buurt te komen bij de klant.

Slimme plannen gezocht - DvhN 15 april 2020

 

Wanneer precies weet nog niemand, maar op enig moment mogen we weer het terras op, naar de camping of het restaurant. ,,Volgens ons is dit het moment om er goed over te denken hoe dat op de slimste manier kan”, zegt Sieger Dijkstra, sinds eind vorig jaar voorzitter van VNO-NCW Noord. Hij is op zoek naar een uniek plan. ,,Dit is een situatie die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Dat vraagt ook om iets heel bijzonders, iets dat nooit eerder nodig is geweest.”