Verborgen Verleden in Loppersum

10 april 2020

Verborgen Verleden Annechien Steenhuizen

In deze aflevering van Verborgen verleden op vrijdag 10 april om 20.30 uur op NPO2 wil NOS Journaal-presentatrice Annechien Steenhuizen weten of ze Zuid-Europese of Aziatische roots heeft. Maar de zoektocht brengt haar ook in Loppersum - bij en in onze Petrus en Pauluskerk.

Heel anders

Die vraag heeft ze al vaak gekregen. Nu moet het antwoord op die vraag maar eens worden onthuld. Dat antwoord blijkt toch weer heel anders dan ze had verwacht.

Lees hier meer

 

Annechien stuit op meer onverwachte verhalen: een voorouder die rond 1800 prachtige landkaarten ging tekenen, een voormoeder die een Oranje bij haar in huis opnam en het verhaal van een heuse legeraanvoerder.

De aflevering

NOS Journaal-presentatrice Annechien Steenhuizen heeft al vaak de vraag gekregen of ze Zuid-Europese of Aziatische roots heeft. Nu moet het antwoord op die vraag maar eens worden onthuld. Dat antwoord blijkt toch weer heel anders dan ze had verwacht. Annechien stuit op wel meer onverwachte verhalen: een voorouder die rond 1800 prachtige landkaarten ging tekenen, een voormoeder die een Oranje bij haar in huis opnam en het verhaal van een heuse legeraanvoerder. Ze eindigt in een eeuwenoude kasteeltoren, waarvan de eerste steen door een verre voorouder is gelegd. Kortom, Annechien ontdekt veel oud nieuws, of nieuw ouds.
Bekijk hier de aflevering