Vanaf vandaag geopend - GIMME SHELTER

Van 19 november tot en met 28 februari presenteren Noorderlicht en de Stichting Oude Groninger Kerken een grote tentoonstelling rond de Rolling Stones in de Der Aa-kerk. ‘GIMME SHELTER’ toont werk van fotografen, documentaires, televisiemateriaal en nog veel meer. De tentoonstelling loopt gelijktijdig met ‘Unzipped’ in het Groninger Museum en kijkt met een andere blik naar de legendarische band, door veel vroege fotografie te presenteren en de Stones mede te benaderen vanuit een Nederlands-Gronings perspectief.

Overdracht kerk Kolham naar SOGK

Op vrijdag 20 november a.s. draagt de Protestantse Gemeente Slochteren te Slochteren de kerk, het Verenigingsgebouw en een gedeelte van het kerkterrein te Kolham over aan de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Met deze overdracht heeft de SOGK 96 kerken, twee synagogen, 57 kerkhoven/begraafplaatsen en negen (vrijstaande) torens in haar bezit. Net als de twee eerdere overdrachten van kerken naar de SOGK dit jaar, wordt ook dit weer een overdracht in aangepaste (besloten) vorm, dit om de coronamaatregelen te volgen. Na de overdracht wordt de kerk voor twee jaar teruggehuurd door de Protestantse Gemeente Slochteren. Na deze periode gaat een Plaatselijke commissie aan de slag in en met de kerk.