Kleurrijke restauratie in 2020 van start

Onlangs werd bekend dat de subsidieaanvraag van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) bij de provincie Groningen voor de restauratie en groot onderhoud van de kerk aan het Boterdiep in Onderdendam positief werd beoordeeld. Hierdoor kan naar verwachting in de loop van 2020 met de restauratie van deze karakteristieke kerk worden begonnen. O.V.T. architecten in Groningen heeft in opdracht van de SOGK inmiddels het restauratieplan opgesteld en gaat dit werk begeleiden.

Laatste Vertelwandeling

Op zaterdag 5 oktober organiseert Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) met medewerking van vertellers van Mien Westerkwartier nog een laatste ‘Vertelwandeling’. Drie vertellers vertellen over ‘Gebeurtenissen in het Westerkwartier’. Zij doen dit op twee locaties en onderweg. Deze twee locaties zijn: de molen van Niebert, Molenweg 62 en de kerk van Nuis, Nieuweweg 29. De wandelingen worden georganiseerd in het kader van de expositie Natuurlijk licht met werk van fotograaf Omke Oudeman. Omke Oudeman was onlosmakelijk verbonden met Mien Westerkwartier als man van het eerste uur en als fotograaf.

Subsidie voor verduurzaming kerk Overschild

De Stichting Oude Groningen Kerken krijgt van de provincie Groningen een subsidie van € 260.000 voor het verduurzamen van de kerk van Overschild. Deze kerk is een rijksmonument. Het gebouw wordt gerestaureerd en bouwkundig versterkt en de aardbevingsschade wordt hersteld. Tegelijkertijd krijgt de kerk een nieuwe bestemming en wordt het gebouw duurzaam gemaakt. Voor dit project werkt de Stichting Oude Groninger Kerken onder meer samen met de Hanzehogeschool.

Vertelwandelingen van Nuis naar Niebert en terug

Op zaterdag 21 september en zaterdag 5 oktober organiseert Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) met medewerking van vertellers van Mien Westerkwartier twee ‘Vertelwandelingen’. Drie vertellers vertellen over ‘Gebeurtenissen in het Westerkwartier’. Zij doen dit op twee locaties en onderweg. Deze twee locaties zijn: de molen van Niebert, Molenweg 62 en de kerk van Nuis, Nieuweweg 29. De wandelingen worden georganiseerd in het kader van de expositie Natuurlijk licht met werk van fotograaf Omke Oudeman. Omke Oudeman was onlosmakelijk verbonden met Mien Westerkwartier als man van het eerste uur en als fotograaf.

Het grootste Museum zoekt vrijwilligers voor Gronings erfgoed

Met de opening van Het Grootste Museum van Nederland in 2017 zette Museum Catharijneconvent een belangrijke stap in het ontsluiten en toegankelijk houden van het unieke religieuze Nederlandse erfgoed. Een jaar na de start werden er drie nieuwe locaties toegevoegd. Zo maakten de afgelopen twee jaar al honderdduizenden mensen kennis met de bijzondere geschiedenis, magistrale architectuur en kunstwerken van de zestien aangesloten kerken en synagogen.