Natuurlijk licht

21 augustus 2019

Natuurlijk licht - Fototentoonstelling met werk van Omke Oudeman

Vrijdag 6 september wordt de expositie ‘Natuurlijk licht’ - werk van fotograaf Omke Oudeman geopend in de Coendersborg in Nuis. In oktober 2019 is het vijf jaar geleden dat vakfotograaf Omke Oudeman overleed. Hij drukte jarenlang zijn stempel op de uitgaven van de Stichting Oude Groninger Kerken, Zijn blik op kerken - en alles en iedereen daar omheen - bepaalde in hoge mate het aanzien van veel uitgaven van de Stichting. Reden om een expositie in te richten met werk van deze fotograaf.

De titel verklaard

Fotograaf Omke Oudeman ontwikkelde zich de laatste jaren tot specialist op het terrein van interieur- en kerkenfotografie. Kenmerkend voor deze foto’s is het gebruik van uitsluitend natuurlijk licht. Fotosessies begonnen steevast met het zoeken naar het lichtknopje of het uitblazen van met de beste bedoelingen door de koster aangestoken kaarsen.

Lees hier meer

Mien Westerkwartier

Als extra activiteit wordt op twee zaterdagen een ‘vertelwandeling’ o.l.v. vertellers van Mien Winterkwartier aangeboden. De wandeling loopt van Coendersborg naar de molen van Niebert, deze afstand bedraagt 2,5 kilometer en de wandeling duurt zo’n anderhalf uur. Wandelen kan op zaterdag 21 september en zaterdag 5 oktober. Nadere details hierover volgen nog.