Nieuwe emoties voor religieus erfgoed?

Datum 13 maart 2019

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

Op donderdag 11 april 19.30 uur verzorgt Ernst van den Hemel, verbonden aan het Meertens Instituut Amsterdam een lezing in de remonstrantse kerk, het kantoor van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) met de titel: ‘Nieuwe emoties voor religieus erfgoed? Hoe mensen feesten en gebouwen ervaren in hun eigen woorden’.

Meertens Instituut

Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Centraal staan de verschijnselen die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven.

Ernst van den Hemel

Ernst van den Hemel (1981), religie,- en literatuurwetenschapper promoveerde in 2011 aan de Universiteit van Amsterdam in de Geschiedenis van het Christendom. Vanaf april 2015 tot maart 2017 was hij werkzaam als docent aan het departement Religiestudies van de Universiteit Utrecht. Hij publiceert regelmatig over religie, politiek, filosofie en kunst. Ernst is vanaf 1 september 2016 postdoctoraal onderzoeker aan het Meertens Instituut binnen het HERA project ‘HERILIGION The heritagization of religion and the sacralization of heritage in contemporary Europe’ Op dit moment doet hij (tot 2021) onderzoek naar populisme, religie en sociale media.