Paaswandeling tweede paasdag 2019

Op tweede paasdag, maandag 22 april, organiseert Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) een begeleide paaswandeling door Usquert. Vertrekpunt van de wandeling is de Petruskerk in Usquert, een van de leden van de Groninger Kerkenfamilie. De middag start met een korte inleiding in de kerk waarna we op pad gaan. Het programma wordt afgesloten met een kort concert door het Barokensemble van VRIJDAG o.l.v. Tim Veldman en Gli Limoncelli (vocaal ensemble) o.l.v. Jankees Braaksma.De Paaswandeling uitgebreid

Conferentie: "Religious Heritage in a Diverse Europe: New Directions in Practice, Policy & Scholarship"

International conference organized by the University of Groningen, Stichting Oude Groninger Kerken (Groningen Historic Churches Foundation), Museum Catharijneconvent, Future for Religious Heritage Brussels, Jewish Cultural Quarter. In partnership with: International Network for Interreligious Research and Education (INIRE). This conference is held in the Remonstrantse kerk in Gronningen from Wednesday 19. June till Friday 21. June.

Interieur kerk Harkstede weer in gebruik na restauratie

Na een grootschalige restauratie van het interieur wordt de kerk van Harkstede, een van de leden van de Groninger Kerkenfamilie, op vrijdag 29 maart weer in gebruik genomen. Het interieur is de afgelopen negen maanden flink onder handen genomen. Hierbij werd slecht muurverfwerk geheel verwijderd en werd vervolgens een nieuwe witkalklaag aangebracht, de vloeren werden hersteld en het snijwerk en decoratieschilderwerk gerestaureerd. Bijzondere elementen hierbij vormen het gedenkbord en de gebrandschilderde raampjes die zich in de voormalige bibliotheek bevinden en die eveneens werden gerestaureerd.