Verkoop werk fotograaf Omke Oudeman

16 oktober 2019

Verkoop werk fotograaf Omke Oudeman - zaterdag 9 november

In de maanden september en oktober werd onder de titel Natuurlijk Licht werk van fotograaf Omke Oudeman geëxposeerd op drie locaties in het Westerkwartier. Dit bleek een schot in de roos te zijn, veel mensen kwamen erop af en heel vaak werd de vraag gesteld: ‘is dit werk ook te koop?’ Dit heeft ons doen besluiten het tentoongestelde werk te verkopen en wel op zaterdag 9 november in de kerk van Nuis. Tussen 13.00 en 14.00 uur kan men de foto’s nogmaals bekijken en vanaf 14.00 uur tot circa 16.00 uur vindt de daadwerkelijke verkoping plaats. Van de opbrengst gaat 25% naar het goede doel, in dit geval naar Alpe d’HuZes.

Verkoop werk Omke Oudeman

In de middag zijn leden van Mien Westerkwartier aanwezig om de bezoekers te vermaken met ‘Gebeurtenissen in het Westerkwartier’, uiteraard in het Westerkwartiers en als het even meezit, is er ook nog muziek te horen van ditzelfde Mien Westerkwartier. Omke Oudeman was medeoprichter, penningmeester en fotograaf van deze Stichting Mien Westerkwartier.

 

In het werk van de vijf jaar geleden overleden Omke Oudeman spelen architectuur, natuur en landschap een centrale rol, en gedurende zijn carrière ontwikkelde hij zijn specialisme voor interieur- en kerkenfotografie. Kenmerkend voor deze foto’s is het gebruik van uitsluitend natuurlijk licht. Fotosessies begonnen steevast met het zoeken naar het lichtknopje of het uitblazen van met de beste bedoelingen door de koster aangestoken kaarsen.