Boukje Schaap is Museumtalent 2019

Datum 04 oktober 2019

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

Boukje Schaap (31), projectleider bij Museum Catharijneconvent in Utrecht is Museumtalent 2019. De prijs is 3 oktober op het Nationaal Museumcongres in Kerkrade uitgereikt door juryvoorzitter Susan Lammers, algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, namens de minister van OCW. Boukje Schaap krijgt een beeldje en een persoonlijk ontwikkelingstraject ter waarde van 7.000 euro aangeboden door het Mondriaan Fonds.

Grootste Museum van Nederland

De jonge projectleider ontvangt de prijs voor haar cruciale rol bij het succes van het ‘Grootste Museum’ van Nederland, waarbij zij zich richtte op de toegankelijkheid van een breed publiek aan religieus erfgoed door het hele land heen en de participatie van vele vrijwilligers.

Finalisten

De andere twee finalisten, Richard Kofi (31), tentoonstellingsmaker bij het Nationaal Museum van Wereldculturen oa in Amsterdam en Anouk Heesbeen (31), publiekscoördinator bij Museum de Lakenhal in Leiden ontvingen een cheque voor een buitenlandse congresreis van 3.000 euro gefinancierd door het Mondriaan Fonds.