Kredietunie Eemsmond schenkt kijkboeken

Datum 14 januari 2019

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

In december verscheen het kijkboek De kerk als tijdmachine. De Kredietunie Eemsregio schenkt nu iedere school in de vier gemeentes die het werkgebied van de Kredietunie omvatten, twee kijkboeken (Delfzijl, Loppersum, Eemsmond en Appingedam). Op vrijdag 18 januari zal het bestuur van de Kredietunie de boeken persoonlijk overhandigen op één school in iedere gemeente, samen met medewerkers van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

Kredietunie Eemsmond schenkt Kijkboek

De Kredietunie Eemsregio investeert met deze actie in de jeugd in het gebied. De bedrijven die aangesloten zijn bij de Kredietunie Eemsregio ontwikkelen het gebied met hun ondernemingen. Met deze actie hoopt de Kredietunie dat de jeugd meer kennis krijgt van de unieke kenmerken en identiteit van de eigen omgeving, en hun trots op dit gebied wordt gestimuleerd. Door deze bijzondere gift krijgen alle scholen in de vier gemeenten de kans te genieten van het kijkboek, en er met educatieve projecten mee aan de slag te gaan.

Dit is niet alleen een cadeautje voor de scholen, maar ook voor de SOGK die het initiatief nam tot deze uitgave. Toepasselijk, omdat de Stichting in 2019 haar vijftigste verjaardag viert en de Kredietunie vijf jaar bestaat. Op vrijdag 18 januari gaat voorzitter Fred Bagnay met de SOGK op pad langs vier scholen om de boeken persoonlijk te overhandigen. Dit betreft de volgende scholen: OBS Jan Ligthart, OBS Hiliglo, GBS Dr. R.J. Damschool en OBS Abt Emo.