Samenwerking TERRA MBO en SOGK

Datum 13 september 2018

Terug naar NieuwsTerug naar het Nieuwsoverzicht

Vrijdag 21 september gaan leerlingen van de stichting Green Passion, Terra MBO Groningen aan de slag op het kerkhof van Wittewierum, één van de kerkhoven van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Dit is de start van een meer structurele samenwerking tussen de SOGK en het Terra MBO Groningen. Met het ondertekenen van een intentieverklaring door een student van Terra en de directeur van de SOGK Peter Breukink wordt deze samenwerking op het gebied van groenonderhoud onderstreept.

Begin deze zomer zijn de SOGK en het Terra met elkaar in gesprek gegaan over een mogelijke samenwerking. Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat beide organisaties veel voor elkaar kunnen betekenen. Via de SOGK biedt het Terra de mogelijkheid aan de leerlingen de opgedane theoriekennis in de praktijk uit te voeren en het Terra kan klussen voor de SOGK uitvoeren die anders blijven liggen. Op vrijdag 21 september is de start van deze samenwerking op het kerkhof van Wittewierum.