Drie keer nadenken voor je graf wegdoet

,,Soms wordt er rücksichtslos een graf geruimd, terwijl men elders zou roepen: hoho, dat was een markante persoon, die iets over onze geschiedenis zegt.” Daarom vindt hij het een goede zaak om mensen bij elkaar te brengen die zich ermee bezighouden. Het Funerair Platform is tot stand gekomen op initiatief van Terebinth, stichting voor Funerair Erfgoed, waarvan Lever ook voorzitter is.Lees hier het artikel Dagblad van het Noorden - 29 oktober 2018

Grootste Museum van Nederland valt in de prijzen

Fantastisch nieuws! Zaterdag 20 oktober jl. had het Catharijneconvent in de persoon van Boukje Schaap de eer om namens het Grootste Museum van Nederland een prijs in ontvangst te nemen. Na de Dutch Design Award hebben we met het Grootste Museum van Nederland namelijk ook de International Jury Award gewonnen! Dit werd zaterdag tijdens de Dutch Design Week (waar duizenden bezoekers op de tentoonstelling in aanraking komen met jullie (en zeg maar onze) kerken) bekendgemaakt. De internationale jury roemde ons project om de professionaliteit, strategie, duurzaamheid en innovatie. Ze hebben grote bewondering voor hoe jullie gericht zijn op een breed publiek en daarmee (vernieuwd) kijken naar de toekomst. Een voorbeeld op internationaal niveau. Hier ben ik (Boukje Schaap) het natuurlijk 100% mee eens! De prijs levert weer goede publiciteit op, En wij als SOGK zijn blij verrast en vieren dit succes uiteraard met onze vier Groninger Locaties - Mariakerk Krewerd, kerk Midwolde, kerk Pieterburen en kerk Middelstum. Verandering belangrijkste drijfveer voor winnaars Dutch Desgin Award Internationale jury erkent Grootste Museum van Nederland bij Dutch Design Awards.

Johan van Meurs - deel 8 Groninger Orgels

Johan van Meurs – organist, muziekdocent en orgeladviseur is het nieuwste boekje in de reeks uitgaven van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) over orgels in de provincie Groningen. Het is het achtste deel in de serie en werd geschreven door Jaap Brouwer. De tekstredactie, grafische vormgeving en productie van dit deeltje werd weer verzorgd door Ekkers & Paauw. De presentatie vindt vrijdag 19 oktober plaats in de Der Aa-kerk voorafgaand aan een concert in het kader van het Schnitgerfestival 2018.

Even kieken bie.....Harkstede

Op zaterdag 27 oktober organiseert de SOGK een mini-(bus)excursie naar de kerk van Harkstede. Deze kerk vertelt het boeiende verhaal van de stichter, Henric Piccardt, en van zijn wonderlijke levensloop. Piccardt liet de kerk tussen 1692 en 1700 bouwen tegen de dertiende-eeuwse toren. Momenteel wordt het interieur gerestaureerd. Naar verwachting wordt de restauratie eind van dit jaar afgerond. Hoe de stand van zaken nu is, gaan we deze zaterdag met eigen ogen bekijken.Lees hier alles over deze korte busexcursie

Kerkhof Wittewierum tot nader order gesloten

Bij de eerste herfststorm van vorige week zijn grote takken uit de bomen van het kerkhof van Wittewierum gevallen. De al bestaande plannen voor dit kerkhof zijn hierdoor in een stroomversnelling geraakt. Omdat het kerkhof veel gebruikt wordt door wandelaars en fietsers en heeft dit de eigenaar van het kerkhof. Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) doen besluiten het per direct te sluiten voor publiek. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen.Kerkhof Wittewierum voorlopig verboden toegang