Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De toverende pastoor van Uitwierde

Toverij werd door veel mensen gezien als een grote bedreiging. In de middeleeuwen werden al mensen beschuldigd van hekserij, maar dan bleef de straf vaak bij een boete. Pas in de Renaissance begonnen de grootschalige heksenvervolgingen. Was er ook hekserij in Groningen? Helemaal zeker weten doen we het niet, maar als we de vertellingen mogen geloven was er in Uitwierde een pastoor die kon toveren. Leest u gauw verder in het spannende verhaal van de kerk van Uitwierde.