Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De schutspatroon van Uithuizen

Toen in april 2010 de kerk van Uithuizen werd overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken, was er weer verwarring naar aanleiding van de vraag aan welk heilig persoon de kerk in vroeger tijden gewijd was geweest: St. Jacobus of St. Dionysius. Wie waren deze heiligen? U kunt het lezen in het verhaal over de kerk van Uithuizen.