Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De bedrijvige nonnen van Thesinge

De kerk die nu in Thesinge staat, heeft slechts een fractie van de omvang die ze ooit had. Het kerkje is het koor van de ooit imposante kruiskerk, gebouwd bij het Benedictijner dubbelklooster Germania dat in de dertiende eeuw werd gesticht. Het klooster moet dus een imposant complex zijn geweest. In dit verhaal leest u alles over het kerkje van Thesinge.