Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

Het hostiewonder van Solwerd

Tegenwoordig staat er in het voormalige dorpje Solwerd een neoklassieke zaalkerk uit de 18de eeuw. De soberheid van dit gebouw doet niet vermoeden dat deze plek ooit een drukbezocht bedevaartsoort was. Hoe kwam dit, en door wie? Het verhaal van de kerk van Solwerd vertelt u meer over de hostiewonderen in Groninger kerken.