Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De watergeuzen van Pieterburen

In het koor van de kerk te Pieterburen hangt een van de oudste rouwborden van de provincie Groningen, ter herinnering aan de watergeus Diederik van Sonoy, overleden in 1597. Hoe kwam Van Sonoy in Pieterburen terecht, en wie heeft de passiemoord van Pieterburen gepleegd? U leest er meer over in dit verhaal van de kerk van Pieterburen.