Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De dappere 'domie' van Nieuw-Beerta

Bastiaan Jan Ader was tijdens de Tweede Wereldoorlog predikant in het Oost-Groningse Nieuw-Beerta. In korte tijd werd hij razend populair, maar raakte door zijn verzet tegen de bezetter in een penibele situatie. Lees meer over het lot van deze dappere dominee in het verhaal van de kerk van Nieuw-Beerta.