Verhalen Groninger kerken

De geschiedenis van de Groninger kerken bestaat niet alleen uit jaartallen, bouwstijlen en orgels. Elke kerk vertelt zijn eigen verhaal, over stenen duivels, hostiewonderen, onthoofde heilige of beenderen die in de kerkmuur werden gemetseld. Dit zijn niet alleen spannende verhalen, maar ze laten ook zien hoe rijk de historie is van het Groningerland. En ze plaatsen de kerk in de loop van de geschiedenis.

De klokken van Kloosterburen

De huidige kerk van Kloosterburen stamt uit 1843 en is gebouwd op de fundamenten van de oude kloosterkerk die in 1801 was ingestort. Alleen de zware zadeldaktoren uit 1685 bleef overeind. In de toren hangt een klok die oorspronkelijk waarschijnlijk in de Der Aa-kerk hing. De klok werd gegoten in 1501 door meestergieter Geert van Wou (1450-1527). Wilt u meer weten over Van Wou en het belang van goede kerkklokken? Download dan de pdf om verder te lezen over de kerk van Kloosterburen.